The ancient art and science of pranic healing and arhatic yoga

Pranik Şifa

Pranik Şifa

"Kadim zamanlarda, Pranik Şifa sadece bazı elit kişiler tarafından uygulanmaktaydı. Benim işim sıradan insanların kısa bir sürede öğrenebileceği çok etkili bir şifa sistemi geliştirmekti. Şu anda herkes pranik şifayı uygulayabilir. Basit hastalıklarla baş edebilme bilgisi insanı güçlü kılıyor."

-Master Choa Kok Sui

Pranik Şifa®, bedenin enerji işlemlerini prana kullanarak dengeleyen, uyumlu hale getiren ve dönüştüren yüksek derecede evrimleşmiş ve test edilmiş bir enerji tıbbı sistemidir. Üstad Choa Kok Sui, var olan hali ile Pranik Şifa’yı titizlikle, sistematik, bilimsel olarak geliştirildi, açığa çıkardı ve dünya çapında öğretti.

Pranik Şifa® basit aynı zamanda güçlü ve etkili bir dokunmadan enerji şifa sistemidir. Temel prensipler üzerine yerleştirilmiştir ki bu, bedenin kendini onaran yaşayan bir varlık olması yani kendi kendini iyileştirebilmesidir.

Prana, Ki veya Chi bedenin hayatta kalmasını ve sağlıklı olmasını sağlayan yaşam enerjisidir. Bu enerji çok incelikli olmasına rağmen varlığı her zaman hissedilebilir. Bedenin enerjisinin doğal hali dengelidir. Bedendeki prana veya ki çok fazla ya da çok az olduğunda, beden sağlıksız hale gelir. Sonuç olarak beden düzgün bir şekilde çalışamaz ve er ya da geç hastalık belirtileri ortaya çıkar. Pranik Şifada , fiziksel rahatsızlıklar, bedenin doğal yeteneği olan kendini iyileştirebilmesini destekleyerek ve birkaç derece hızlandırarak, hastanın incelikli enerjisi (görünmeyen fiziksel beden) aracılığıyla tedavi edilir.

Pranik Şifa

"Yaşam enerjisi veya prana her yerdedir, aslında bizler bir Yaşam Enerjisi okyanusundayız. Bu prensibe dayanarak bir şifacı bu pranik enerjiyi etrafından çekebilir."

-Üstad Choa Kok Sui

Pranik Şifa®'da ilaç veya hasta ile fiziksel temas gerekmez. Fiziksel temas gerekli değildir, çünkü uygulayıcı doğrudan fiziksel bedende değil enerji bedeninde çalışmaktadır. Yaşam enerjisini emen ve tüm fiziksel bedene, kaslara, organlara vb. dağıtan enerji bedeni veya auradır. Bu enerji, duygularımızı, stresle baş edebilme kabiliyetimizi, ilişkilerimizi hatta maddi hayatımızı bile etkilemektedir.

Fiziksel bedeni ve onun farklı bölümlerini ve organları kontrol eden ve enerjilendiren büyük çakralar (ana enerji merkezleri) vardır. Pranik Şifa®'nın enerji bedeni üstünde çalışmasının nedeni, fiziksel hastalıkların fizik bedende problemler olarak kendini göstermesinden önce ilk olarak aurada ortaya çıkmasıdır. Sonuç olarak, enerji bedenindeki problemi şifalandırarak, kişinin fiziksel bedeni iyileştirebilir.

"Daha iyi enstrümanlar keşfedildiği için değil, şu anda çok nadiren kullanılan büyük ruhsal güçleri kontrolleri altında tutan birkaç kişi sayesinde bilimin muazzam ilerleyeceği bir zaman gelecek. Birkaç yüzyıl içinde, ruhsal şifa sanatı giderek daha çok gelişecek ve dünyanın her yerinde kullanılacak."

Astronomer, Man, Mind, and the Universe.
-Gustaf Stromberg, Mt. Wilson

Pranik Şifa’nın Seviyeleri

Sabır ve sebat ile Pranik Şifa öğrenmesi kolaydır. Üstad Choa Kok Sui tarafından basitleştirildiğinden dolayı, bu aktarılabilen bir teknolojidir. Birkaç oturumda prensipleri ve teknikleri öğrenilebilir. Öğrenciler yeteri kadar pratik ve zamanla belli bir beceri seviyesi veya ustalığa ulaşabilir. Pranik Şifanın birçok seviyesi vardır. Her seviye uluslararası standartlarda modüllerle usule uygun öğretilir, her seviye yaklaşık 18 saattir. Sürekli pratik ve çalışma ile ustalık kazanılır.

Birinci seviye, Temel Pranik Şifa, prensipler ve temel teknikler ile uğraşılır, öğrencinin basit hastalıkları iyileştirebilmesi sağlanır.

İkinci seviye, İleri Pranik Şifa, ileri teknikler ve renkleri kullanmamızı sağlar, böylelikle şifa süresi kısalır. Öğrenciler aşina olur ve daha ciddi kronik hastalıkların tedavilerini öğrenirler.

Üçüncü seviye, Pranik Psikoterapi, daha da güçlü enerji tekniklerini kullanarak, hastalıkların psikolojik yönlerinin tedavisini ve nedenlerini araştırır.

Dördüncü seviye Pranik Kristal Şifasıdır. Bu, ciddi ve kronik hastalıkların tedavisi için kristal teknolojisidir.

Daha yüksek seviyeler de vardır fakat bunlar öğretileri yayma görevine yardımcı olacak uygulamalar için daha kıdemli öğrencilere öğretilir.

Bu dört seviyenin her biri, Üstad Choa Kok Sui’nin “yemek kitabı” misali yazdığı, uygulanabilir kitaplar eşliğinde öğretilir. Bu kurslar ve kitaplar dünyanın her yerinde bulunabilir.

Üstad Choa Kok Sui’nin okulunun, Şifa ve Korunma, Ruhsallık , Bolluk ve Bereket üzerine kursları vardır.

“Önemli disiplinleri bir araya getiren ve onları anlamlandıran mükemmel şekilde yapılandırılmış bir teknoloji. İyi bir şekilde öğretildi ve evrensel. Şifa dünyasına ve tüm gezegene bir nefes taze prana.”

- Dr Michael Charles Grant de Longueuil M.D

Pranik Şifayı Öğrenmenin Yararlarından Bazıları

Anne babalara, yüksek ateşten rahatsız çocuklarının ateşini sadece birkaç saat içinde düşürmelerine ve çoğu vakada bir ya da iki günde çocuklarını iyileştirmelerine yardımcı olabilir.

Baş ağrılarını, gaz sancılarını, diş ağrılarını ve kas ağrılarını vakaların çoğunda neredeyse anında rahatlatabilir.

Öksürük ve soğuk algınlığı genellikle bir veya iki günde iyileştirilebilir. İshal vakalarının büyük bir kısmı birkaç saat içinde iyileştirilebilir.

Göz, karaciğer, böbrek ve kalp problemleri gibi önemli hastalıklar da birkaç seansta rahatlayabilir ve çoğu durumda birkaç ay içinde iyileşir.

İyileşme hızını üç kat artırır ya da normal iyileşme hızından daha hızlı hale getirir. Bunlar pranik şifanın yapabileceği şeylerden bazılarıdır. Bunların hepsi için şifacının belli bir yeterlilik seviyesine ulaştığı kabul edilir.

Bir pranik şifacıysanız, bu kendine-şifa için kullanılabilir.

Dünyanın dört bir yanında pranik şifayı kullanan bir sürü doktor vardır. Bununla birlikte, pranik şifa, geleneksel tıbbın yerini almayı değil, onu tamamlamayı amaçlar.

Pranik Şifayı Öğrenmesi Kolaydır

Ortalama zekaya, ortalama konsantrasyon kabiliyetine, açık ve de muhakeme yeteneği olan bir zekaya sahip ve belli derecede sebatkar, sağlıklı herkes pranik şifayı göreceli olarak kısa sürede öğrenebilir. Pranik şifayı öğrenmek, piyano çalmayı ya da resim yapmayı öğrenmekten daha kolaydır. Araba kullanmayı öğrenmek kadar kolaydır. Temel prensipleri ve teknikleri birkaç oturumda öğrenilebilir. Araba kullanmakta olduğu gibi pranik şifada da, belli bir derece ustalık kazanmak için çok pratik ve zaman gerekir.

Pranik Şifayı Nerede Öğrenebilirim ?

Pranik Şifa kursları düzenli olarak birçok ülkede verilmektedir. Bölgenizdeki size en yakın Pranik Şifa Merkezi ile iletişime geçerek belirlenmiş kursların detaylarını öğrenin.

Pranik Şifanın Gelişimi

Pranik şifa deneyleri

Pranik şifa deneyleri

Üstad Choa Kok Sui’nin Modern Pranik Şifa ve Arhatik Yoga’nın Kökeni kitabında da belirttiği gibi, MCKS (Master Choa Kok Sui bu kitabında kendini MCKS olarak sunar) daha genç bir delikanlı iken ruhsal yoldaydı ve çoktan şifa üzerine çalışmış ve deneyler yapmıştı. Şimdiye kadar devamlı deneyler yapma eğilimindeydi.

MCKS 1982 yılından itibaren yıllarca Mang Mike ve Mang Nenet’i düzenli olarak ziyaret etmiştir. Mang Mike’ın bedenini daha sağlıklı ve daha sağlam tutabilmek için, kendisine birçok kez Pranik Şifa uygulanması gerekmiştir.

Mang Mike ve Mang Nenet’in görevleri, MCKS tarafından yapılan deneyleri duru görü aracılığı ile izlemekti. Önceden de belirtildiği üzere onların duru görüleri Mang Dabon veya Chohan Jig Mei Lingpa ve bazı durumlarda ise Lord Mahaguruji Mei Ling’in başka müridleri tarafından rehberlikle aktarılan duru görüye dayanıyordu. Açıklık getirmek gerekirse, Mang Nenet, şifayı dua aracılığı ile uygulamaktaydı. Mang Mike psişik okuyucuydu. Şifacı değildi. Örnek olarak, netlik veya ek bilgi gerektiğinde, MCKS, tez danışmanı olan Lord Mahaguruji Mei Ling’e ve onun asistanlarına (kıdemli müridlerine) belli başlı sorular sorardı. Ve bu cevaplar onlardan Mang Nenet ve Mang Mike aracılığı ile gelirdi.

Rehberlik aracılığı ile aktarılan duru görü eşsiz bir yardımdı. MCKS’nin tez danışmanının Lord Mahaguruji Mei Ling olduğu vurgulanmalıdır. Kendisi, Mısır enkarnasyonunda yüce Başrahip Nefertem idi ve Lotus çiçeğinden doğmuştu. Kendisi Mısır’da Şifa ve Aromaterapi Tanrısı olarak tanınmaktaydı. MCKS, Mang Mike’ı sıklıkla ziyaret etmekte ve şifa deneylerini duru görü aracılığı ile izlemesini söylemekteydi. MCKS, buluşlarını doğrulamak adına her ay Cebu şehrine seyahat eder ve deneylerini Mang Nenet’in de gözden geçirmesini isterdi. Bu iki duru görür, gözlemlerinin çapraz kontrolden geçtiğinin farkında değildi. Şifa deneyleri birçok hasta üzerinde de denenmekteydi.

Deneylerde ne olduğunu duru görü ile gözlemledikten sonra, Mang Mike, MCKS’ye ne yaptığını sorardı. MCKS de ona uyguladığı şifa tekniğini anlatırdı. Bazı durumlarda ise şifa tekniği Mang Mike’a şifadan önce anlatılmıştır. Ardından da duru görü ile izlemesi söylenmiştir. Bu renk pranaları ile yapılan deneyleri de kapsamaktadır. O zamanlarda ne Mang Nenet ne de Mang Mike, renk pranalarının özelliklerini bilmemekteydi. Yeniden vurgulanması gerekmektedir ki, Mang Nenet ve Mang Mike’ın rolleri sadece MCKS tarafından yapılan deneyleri gözlemlemekten ibaretti. Pranik Şifa kavram ve prensiplerini, tekniklerini ve metotlarını kavramsallaştırma, formüle dökme ve geliştirme MCKS tarafından yapılmıştır ve kendisi bunları hem zekâ yetisini hem de sezgisel yetisini kullanarak yapmıştır.

Bilim ve Ruhâniyetin Birleşimi

Günümüzde, bilim bazen ruhâniyet ile uyuşmazlık hâlindeymiş gibi görülmektedir. Bizim bilim dediğimiz aslında fiziksel bilimdir. Ruhâniyet dediğimiz aslında içsel bilimler ya da fiziksel dünya ile meşgul olmayan bilimlerdir. Bilim ve ruhâniyetin birleşme süreci hâlihazırda ilerleme kaydetmektedir. Bunu, kuantum fizik alanının, mistisizm ile birleşmesinde, homeopati'de, akupunktur'da, feng shui'de, çi kung'da, titreşimsel tıpta ve daha birçok örnekte görebiliriz.

Pranik şifa ve Arhatik Yoga bilim ve ruhâniyetin birleşimine bir örnektir. Bu akım kaçınılmazdır ve gelecekte daha da güçlü hâle gelecektir.

Ruhâniyet ve din arasında net bir ayrım vardır. Dinler mezhepçi olma eğilimindedir. İnanca dayalıdır ve takipçileri tarafından kısmen çarpıtılma eğilimindedir. Bazı durumlarda, din, savaşlar yüzünden, çokça ızdıraba sebep olma eğilimi göstermektedir. Ruhâniyet ise içsel bilimlerle meşgul olmaktadır. Din ile devlet arasında bir ayrım olmalıdır, fakat devlet ve ruhâniyet arasında bir ayrım olmamalıdır.

Farklı şifa sanatları ve Modern Pranik Şifa

Modern Pranik Şifanın geliştirilmesi çok ama çok zor olmuştur. Şifa, bir sanattır, bilim değil. Şifa sanatını bilime dönüştürmek çok fazla çaba gerektirmiştir. Dikkate alınması gereken bir diğer nokta ise, kadim zamanlarda, müridlerin şifa verebilmeleri için uzun yıllar ruhsal veya yogasal (yoga) çalışmalar yapmış olmaları gerekmekteydi. MCKS’nin görevi farklı şifa sanatlarını çalışmak, üzerlerinde deneyler yapmak, onaylamak ve bu şifa sanatlarının ‘nasıl ve niçin’ lerine dair mekanizmaları bulmak idi. MCKS’nin işi aynı zamanda, sıradan insanların kısa bir süre içinde öğrenebilecekleri çok etkili bir şifa sistemi geliştirmekti. Bu Herkül gücü gerektirecek türden bir işti.

Okuyucunun, MCKS’nin neyi kast ettiğini anlayabilmesi adına, farklı okulların şifa sanatlarına ait çeşitli şifa prensibi teorilerine yer verilmiştir. Bazıları, şifanın sadece imana dayalı olduğunu söyler, bazıları plasebo etkisi der, bazıları içşel çi ile alâkalı olduğunu iddia eder, bazıları hayvansal manyetizmaya dayalı der vesaire. Dünyanın farklı bölgelerine ait çokça şifa sanatı vardır:

  1. Şamanik şifa
  2. Amazon şifası
  3. Çin tıbbî çi kung
  4. Rosicrucian şifa
  5. Reiki
  6. Manyetik şifa
  7. Yogasal şifa
  8. Diğerleri.

Modern Pranik Şifanın Gelişimi

Modern Pranik Şifanın Gelişimi

Modern Pranik Şifanın formüle edilip geliştirilmesine en aşağı seviyeden başlandı. Farklı ezoterik okulların ve farklı şifa okullarının değişik şifa sanatları mevcuttu fakat çok önemli kavramlar, prensipler ve Pranik Şifadaki yedi temel teknik  ve şifa terimleri henüz yoktu. O zamanlar şifa henüz bir sanat değildi, bir bilim de değildi. MCKS’nin ruhsal tezi, şifa sanatını tamamen gelişmiş bir şifa bilimine dönüştürmekti. Bedenin farklı sistemlerinde mevcut olan farklı hastalıkların tedavi yöntemleri henüz bulunmamaktaydı.

Pranik Şifanın temel kavramları, yasası ve prensipleri netleştirilmeli ve açık bir şekilde formüle edilmeliydi. 11 ana çakra sistemi geliştirilmeliydi. Renk pranalarının özellikleri geliştirilmeli ve formüle edilmeliydi. Bedenin farklı sistemlerinde bulunan farklı hastalıkların şifalandırılmasına yönelik protokoller ve metotlar geliştirilmeliydi. Ardından, psikolojik hastalıkların şifalanması formüle edilmeliydi.

    Formüle edilen temel kavramlar, yasalar ve prensipler:
  1. Temizleme Prensibi ve Hastalıklı Enerji
  2. Hastalıklı Enerjiden Ötürü Kirlenme Prensibi
  3. Hastalıklı Enerji Atık Ünitesi
  4. Enerjileme Prensibi
  5. Pranik Şifanın Temel Prensipleri
    1. Kendi Kendini İyileştirme Yasası
    2. Yaşam Enerjisi Yasası
  6. Sabitleme Prensibi
  7. İman ve Alıcılık Prensibi
  8. İman ve İçsel İletkenlik Prensibi
  9. Salıverme Prensibi
  10. Hassaslaştırma Prensibi
  11. Tarama Prensibi
  12. Pranik Nefes Prensibi
  13. Çakralar Geçitlerdir

Pranik Şifa'nın Yedi Temel Tekniği

    MCKS en sonunda Pranik Şifa'nın 7 Temel Tekniğini geliştirdi:
  • Elleri Hassaslaştırmak
  • Bedenin iç aurasını ve iç organları taramak
  • Süpürmek
    1. Genel süpürme
    2. Bölgesel süpürme
  • Hastanın alıcılığını arttırmak
  • Prana ile enerjilemek
    1. El çakra tekniği
    2. Nefes tekniği
    3. Dağıtıcı süpürme
  • Yansıtılan Pranik Enerjiyi Sabitlemek
  • Yansıtılan Pranik Enerjiyi Salıvermek
  • Bu tekniklerim tümü denendi, test edildi ve hepsi işe yaramaktadır.

Kaynaklar:

  1. Modern Pranik Şifa ve Arhatik Yoga’nın Kökeni yazar Master Choa Kok Sui